درباره
مدیریت دارایی فارابی

ارائه کامل‌ترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بورس

شرکت سبدگردان فارابی

شرکت سبدگردان فارابی

شرکت سبدگردان فارابی با هدف توسعه سرمایه‌گذاری در بورس و ترویج سرمایه‌گذاری غیرمستقیم، از طریق سبدهای اختصاصی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری تأسیس شد. شرکت سبدگردان فارابی (سهامی خاص) دارای شماره ثبت 570405 مورخ 1399/10/07 نزد اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری تهران و شماره ثبت 11787 مورخ 1399/10/13 نزد سازمان بورس و اوراق بهادار تهران فعالیت خود را آغاز نمود. مبلغ سرمایه پرداخت شده شرکت سبدگردان فارابی مبلغ 1500 میلیارد ریال می‌باشد. امین شرکت سبدگردان فارابی،‌ موسسه حسابرسی بهراد مشار به شماره ثبت 13898 به نشانی تهران، میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر، کوچه 19، پلاک 5، طبقه اول واحد 101 و حسابرس شرکت، موسسه حسابرسی و بهبود سیستم‌های مدیریت حسابرسین به نشانی تهران، خیابان قائم مقام فراهانی، بالاتر از بیمارستان تهران کلینیک، پلاک 186، طبقه سوم، واحد 26 است.

اعضای هیئت‌مدیره

وحید حسن‌پور دبیر
وحید حسن‌پور دبیر
مدیر عامل و نائب رئیس هیئت‌مدیره
مهدی علی‌خانی مهرجردی
مهدی علی‌خانی مهرجردی
رئیس هیئت‌مدیره
سیروان محمودی
سیروان محمودی
عضو هیئت‌مدیره

معاونین

اردشیر ظهرابی علی‌آبادی
اردشیر ظهرابی علی‌آبادی
معاون توسعه کسب و کار – مدیر سبد
سیدعلی هاشمی
سیدعلی هاشمی
معاون سرمایه‌گذاری – مدیر سبد

مدیران سرمایه‌گذاری

محمدرضا بیک‌زاده مقدم
محمدرضا بیک‌زاده مقدم
مدیر سرمایه‌گذاری
احمد خلج
احمد خلج
مدیر تامین مالی
معین نجف زاده
معین نجف‌زاده
مدیر سرمایه‌گذاری
رامتین خدادادی
رامتین خدادادی
مدیر سبد
مسعود طیبی
مدیر سرمایه‌گذاری
علیرضا باقری
مدیر سرمایه‌گذاری

ترکیب سهامداران شرکت سبدگردان فارابی

رحمان بابازاده
88,800,000 سهم (59.2%)
رویا علی‌نژاد
30,000,000 سهم (20%)
سید روح‌الله میرصانعی
7,500,000 سهم (5%)
مهدی علی‌خانی مهرجردی
6,600,000 سهم (4.4%)
سیروان محمودی
6,000,000 سهم (4%)
سایر سهامداران
11,100,000 سهم (7.4%)

اطلاعات تکمیلی سبدگردان فارابی

تاریخ به‌روز رسانی : 1403/04/03

پس از تصویب قانون ابزارهای و نهادهای مالی که منجر به پیدایش نهادهای مالی همچون شرکت‌های سبدگردان گردید، خلاء فقدان شرکت‌های متخصص و معتبر که به ارائه خدمات متنوع سرمایه‌گذاری و تامین مالی به اشخاص حقیقی و حقوقی بپردازند، تا اندازه‌ای مرتفع گردید، بطوری‌که یکی دیگر از حلقه‌های مفقوده بازار سرمایه که نقش تسهیل تصمیمات سرمایه‌گذاری و تامین مالی را ایفا می‌کند، تکمیل گردید. شرکت‌های سبدگردان فارابی با در نظر داشتن الزامات قانونی و ساختاری و همچنین نوآوری بکار گرفته شده در محصولات خود، به ارائه‌ی خدمات سرمایه‌گذاری می‌پردازند. با لحاظ کردن این موضوع، می‌توان خدمات این شرکت برای متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را به ۳ دسته زیر تقسیم نمود:

  • سبدگردانی
  • صندوق‌های سرمایه‌گذاری
  • مدیریت ثروت

درآمدهای شرکت سبدگردان: با عنايت به تنوع فعاليت‌ها و به تبع درآمدهای اين شركت، متنوع و دارای ماهيت‌های متفاوت بوده كه در زير مورد بررسی قرار می‌گيرد:

  • فعاليت سبدگردانی
  • كارمزد سبدگردانی
  • كارمزد پذیرش سمت در صندوق‌های سرمایه‌گذاری
  • فعاليت سرمايه‌گذاری
  • سود ناشی از اضافه ارزش دارايی‌ها
  • سود دريافتی از اوراق بهادار مختلف

مشاهده کارمزد خدمات سبدگردانی

طبق ابلاغیه شماره 12020091 و شماره 12020113 سازمان بورس و اوراق بهادار:

نهادهای مالی دارای مجوز سرمایه‌گذاری، مجازند منابع سبدهای تحت مدیریت سبدهای اختصاصی خود را در موارد زیر سرمایه‌گذاری نمایند:

  1. اوراق بهادار قابل معامله در هر یک از بورس‌ها
  2. سپرده‌های بانکی تا سقف 50 درصد از ارزش روز دارایی‌های تحت مدیریت در هر قرارداد سبدگردانی
  3. سپرده‌های بانکی تا سقف 50 درصد از ارزش روز دارایی‌های تحت مدیریت در هر قرارداد سبدگردانی
  4. نهادهای مالی دارای مجوز سبدگردانی، مجازند منابع سبدهای اختصاصی تحت مدیریت خود را به سرمایه‌گذاری در واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری دارای مجوز از سازمان با شرایط زیر اختصاص دهند:
    1. نهادهای مالی مزبور مجاز به دریافت کارمزد از محل منابع سبد اختصاصی تحت مدیریت بابت سرمایه‌گذاری در صندوق‌های تحت مدیریت خود نیستند.
    2. نهادهای مالی مزبور مجاز به سرمایه‌گذاری همزمان، به صورت دو طرفه یا چند طرفه در صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت مدیریت یکدیگر نیستند.

طبق ابلاغیه شماره 12020258 سازمان بورس و اوراق بهادار:

  1. ایجاد کد معاملاتی سبد اختصاصی توسط نهادهای مالی دارای مجوز سبدگردانی ، برای سهامداران درصدی شرکت‌های پذیرفته شده یا درج شده در بورس و اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران و اشخاص وابسته به آنان ، به استثناء شرایط زیر ممنوع است:
    1. در زمان ایجاد کد معاملاتی در هر سبد گردان توسط سهامدار درصدی یا اشخاص وابسته به آنان حداکثر 20% ارزش دارایی‌های تحت مدیریت می‌تواند به سهام تحت تملک آنان اختصاص یابد.
    2. چنانچه سهامدار درصدی یا اشخاص وابسته به آنان، مالک درصدی بیش از یک شرکت پذیرفته شده یا درج شده در بورس اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران باشد، ارزش سهام تحت تملک آنان از این نوع دارایی مجموعا حداکثر 40%از مجموع دارایی‌های تحت مدیریت در شرکت سبدگردان باشد.
    3. در صورتی که در اثر تغییرات قیمتی در بازار سرمایه، ارزش هر یک از بندهای فوق بیش از 20%در جهت مثبت تغییر یافت، شرکت سبدگردان ملزم به فروش یا انتقال به کد سهامداری، سهامدار درصدی سهام یاد شده تا سقف‌های مقرر در بندهای فوق ظرف مدت یک ماه از تاریخ تملک مازاد بر سقف مقرر است.
    4. محدودیت‌های فوق در خصوص خرید سهام درصدی از بازار سرمایه نیز حاکم است.

روش‌هایی که سبدگردان برای تجزیه و تحلیل اوراق بهادار مورد استفاده قرار می‌دهد:

در شرکت سبدگردان فارابی تلاش می‌شود تا عملیات مدیریت پرتفوی با استفاده از روش‌های حرفه‌ای و رایج ارزش‌گذاری تحلیل بازارهای مالی معتبر انجام گردد. بکارگیری نرم افزارهای مالی مناسب و ترکیب آنها با روش‌های مزبور، پایه محکم و ابزار مناسبی را برای حضور پرقدرت در بازار سرمایه فراهم خواهد کرد. مبنای تحلیل در این شرکت روش تحلیل بنیادی بوده و تمام عملیات سبدگردانی بر اساس گزارشات تحلیل بنیادی به انجام میرسد.

از تحلیل تکنیکال نیز به عنوان روش ضمنی تحلیل روند و قیمت‌ها و شاخص‌ها، با هدف بدست آوردن جو و هیجان بازار در هریک ازسهام‌ها و صنایع استفاده خواهد شد. روش‌های ارزش‌گذاری و تحلیل اوراق بهادار قابل بکارگیری عبارتند از: مدل‌های مبتنی بر تنزیل جریانات نقدی(DDM)، مدل‌های مبتنی بر جریان نقدی آزاد(FCF)، توجه به ارزش جایگزینی و استفاده از روشهای P/E بر اساس EPS کارشناسی می‌باشد.

با توجه به اینکه سبدگردان در سهام، صندوق و انواع اوراق سرمایه‌گذاری می‌کند، بازدهی آن براساس افزایش ارزش سهام و سایر اوراق و همچنین سود نقدی شرکت‌ها محاسبه می‌شود.

شرکت سبدگردان فارابی از منابع مختلفی اطلاعات خود را کسب نموده و پس از بررسی، مبنای کار خود قرار می‌دهد. مهمترین این منابع عبارتند از:

شرکت مدیریت فناوری بورس تهران www.tsetmc.com

شبکه کدال: مرجع انتشار گزارشات مالی شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه www.codal.ir

بورس اوراق بهادار: مرجع آمار معاملات سهام و آتی www.irbourse.ir

سازمان بورس: مرجع قوانین، مقررات، آیین نامه‌ها و دستورالعمل بازار سرمایه www.seo.ir

بورس کالای ایران: مرجع آمار معاملات کالاها و آتی‌های مبتنی بر کالا www.ime.o.ir

فرابورس ایران: مرجع آمار معاملات سهام در بازار فرابورس www.irfarabourse.ir

پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ایران www.sena.ir

گمرک جمهوری اسلامی ایران www.irica.gov.ir

مرکز آمار ایران www.amar.org.ir

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران www.cbi.ir

مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران www.fipiran.com

انیگما www.enigma.ir

سامانه جامع تحلیل بنیادی www.bourseview.com

سایت شرکت‌های پذیرفته شده در بورس

سایت‌های بورس جهانی

سایر سایت‌های معتبر اطلاع‌رسانی

درصورتی‌كه سبدگردان، ورقه‌ی بهاداری خاص را به‌نام مشتری خود خريد، فروش يا نگه‌داری می‌كند در حالی‌كه (الف) شركت سبدگردان يا اشخاص وابسته به آن يا (ب) كاركنان سبدگردان يا اشخاص وابسته به آن‌ها، در آن ورقه‌ی بهادار مطابق تبصره‌ی ۱ اين ماده ذينفع محسوب می‌شوند و سبدگردان از اين موضوع مطلع بوده يا از طريق دريافت گزارش‌های موضوع تبصره‌ی ۲ اين ماده از اين موضوع مطلع شده باشد، آن‌گاه سبدگردان موظف است بلافاصله كاركنانی كه وظيفه‌ی سبدگردانی برای مشتريان را به عهده دارند، از اين امر مطلع نموده، طی گزارش‌هايی كه حداقل هرماه تهيه می‌شود حسابرس و امين خود را، از اين موضوع مطلع كند و در گزارش‌های دوره‌ای كه به مشتری می‌دهد، اين موضوع را افشا نمايد. اطلاعات ارائه شده به كاركنان مذكور، حسابرس، امين و مشتری در اجرای اين ماده شامل موارد زير است:

  1. مشخصات ورقه‌ی بهادار
  2. شرح منافع ذينفع در آن ورقه‌ی بهادار
  3. تاريخ ذينفع شدن و تاريخ خاتمه‌ی ذينفعی (درصورتی‌كه قبل از تاريخ گزارش، ذينفع شدن افراد موضوع اين ماده خاتمه يافته باشد)
  4. اطلاعات خريد و فروش اوراق بهادار يادشده به نام مشتری از زمان ذينفع شدن يا تاريخ گزارش قبلی هر كدام ديرتر است تا خاتمه‌ی ذينفعی يا تاريخ گزارش هر كدام زودتر باشد (شامل: تعداد اوراق بهادار معامله شده، تاريخ معامله، قيمت معامله، مبلغ معامله و در صورت دسترسي، مشخصات طرف معامله به تفكيك هر ورقه‌ی بهادار) و
  5. اطلاعات مربوط به نگه‌داری اوراق بهادار يادشده در سبد اختصاصی از تاريخ ذينفع شدن يا تاريخ گزارش قبلی هركدام ديرتر باشد تا خاتمه‌ی ذينفعی يا تاريخ گزارش هر كدام زودتر باشد (شامل تعداد اوراق بهادار نگه‌داری شده، قيمت تمام شده‌ی هر ورقه و قيمت تمام شده‌ی كل).

شرکت سبدگردان فارابی در رعایت ماده ۱۴ دستورالعمل تاسیس و فعالیت شرکت‌های سبدگردانی، در صورت بروز تضاد منافع میان سبدگردان و مشتری، اولویت را به منافع مشتری می‌دهد.

دستورالعمل بایگانی و گردش اطلاعات مشتریان، به تدوین محدودیت‌های لازم جهت حفظ محرمانگی اطلاعات مشتریان و محدودیت دسترسی به اطلاعات غیر ضروری برای کارکنان غیر مرتبط با سبد می‌پردازد. همچنین در صورتی‌که سبدگردان یا کارکنان وی در خرید و فروش سهمی ذینفع باشند، مطابق ماده ۲۷ دستورالعمل سبدگردانی گزارش آن را افشا می‌نماید. لازم به ذکر است که معاملات اوراق بهادار سبدها و صندوق‌های تحت مدیریت از طریق کارگزاری فارابی انجام می‌شود و با شرکت سبدگردان عضو مشترک هیئت‌مدیره دارد. کلیه الزامات دستورالعمل سبدگردانی در مورد کنترل تضاد منافع در مجموعه شرکت سبدگردان فارابی رعایت می‌شود و کنترل سطوح دسترسی کارکنان هر دو شرکت به اطلاعات بطور کامل انجام شده است.

آقای سیروان محمودی عضو هیئت‌مدیره و معاونت ریسک و اعتبارات کارگزاری فارابی از سال ۱۳۹۵ تا کنون.

آقای محمد عطرسائی رئیس هیئت‌مدیره کارگزاری فارابی از سال ۱۳۸۸ تاکنون.